Bize Katıl
Yazılarım
Ziyaretçi Sayımız

Sayfalar

Sayfalar|Hitler |Tekiller

  • Son 24 saatte: 0
  • Son 7 günde: 0
  • Son 30 günde: 0
  • Şu anda: 0

Küresel piyasalar “petrol”den destek buldu

Bloomberght – Uluslararası piyasalar, petrolün sert düşüş sonrası toplarlanmasından destek buldu

Asya hisse senetleri, petrolün kazançlarını koruması ile birlikte, Brexit’in hemen ertesinden bu yana en kötü gününü geçirmesinin ardından değer kazandı ve yüksek faizli para birimleri yükseldi.

Madencilik şirketleri ve enerji üreticileri, referandum sonuçlarının İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı (Brexit) aldığını gösterdiği gün olan 24 Haziran’dan bu yana en düşük seviyesini gören MSCI Asya Pasifik Endeksi’ndeki toparlanmaya öncülük etti. ABD ham petrolü, Amerika’da benzin stoklarının Nisan ayından bu yana en sert düşüşünü göstermesinin küresel arz fazlasına ilişkin endişeleri azaltması sonrası, kazançlarını ikinci güne taşıdı. Bu yükseliş risk beklentilerini güçlendirdi ve bunun sonucu altın kayıplarını korurken, Avustralya tahvilleri düşüşünü sürdürdü. Avustralya doları güçlenirken, Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti değer kazandı. Tahıl vadelileri yükseldi.

Küresel hisse senetlerinde Temmuz ayında görülen yükselişler, petrolün ayı piyasasına girmesi ve verilerin dünya ekonomisinin gücüne ilişkin güveni artırmakta başarısız olmasının etkisiyle, Ağustos ayında teklemeye başladı. Merkez bankaları ve hükümetler daha önce görülmemiş büyüklükte desteklerin işaretini verirken, Parasal ve mali teşvikerliiçeren Japonya’nın son çabaları, bu planların enflasyonu artırmakta yetersiz olacağı endişelerine bağlı olarak, istenen etkiyi yaratamadı. İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) bugünkü toplantıda gösterge faizi düşürmesi beklenirken, ABD’de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi Fed’in para politikasının görünümüne ilişkin işaretler verebilir.

Auckland’da ANZ Bank of New Zealand Ltd. kıdemli ekonomisti Sharon Zollner, “Para politikasının etkin bir şekilde yapabileceği kadarını yaptığı ve ihtiyaç duyulursa, reflasyonun (kontrollü enflasyon) diğer araçlar yoluyla sağlanabileceği şeklinde piyasadaki baskın tema devam ediyor,” dedi ve “Realite şu; faizler rekor düşük seviyelerde kalmaya devam ediyor ve ılımlı büyüme ve düşük enflasyon ortamında, bu durum yüksek getirili varlıklar için destekleyici bir unsur ve Asya piyasaları, büyüme tablosu sürdüğü sürece, bundan faydalanmaya devam etmeli” şeklinde görüş bildirdi.