Bize Katıl
Yazılarım
Ziyaretçi Sayımız

Sayfalar

Sayfalar|Hitler |Tekiller

  • Son 24 saatte: 0
  • Son 7 günde: 0
  • Son 30 günde: 0
  • Şu anda: 0

S&P: Küresel piyasalardaki volatilite kredi koşullarını zayıflatabilir

Bloomberght – S&P raporu: Artan volatilite, emtia fiyatlarındaki düşüş ve Çin ekonomisindeki yeni denge arayışı, ülkelerin kredi notlarını olumsuz etkileyebilir.

Uluslararası finansal hizmetler şirketi Standard & Poor’s, küresel piyasalarda artan volatilite nedeniyle, dünya genelinde kredi koşullarının zayıflayabileceğini bildirdi.

Standard & Poor’s, “Artan piyasa volatilitesi küresel kredi koşullarını zayıflatıyor” adlı raporunda, piyasalarda artan volatilitenin, emtia fiyatlarındaki düşüşün ve Çin ekonomisindeki yeni denge arayışının dünya genelinde ülkelerin kredi notlarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’nın değerlendirildiği raporda, bu bölgelerdeki ülkelerin kredi durumlarının, geçen seneye kıyasla olumsuz olduğu belirtildi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu seneki faiz artırım sayısının beklentilerin altında kalmasıyla Amerikan ekonomisinin dirençli kalmaya devam ettiği kaydedilen raporda, düşük petrol ve emtia fiyatlarının ABD’li petrol üreticilerini ve Kanada ekonomisini olumsuz etkilediği vurgulandı.

Raporda, Avrupa’da büyüme hızındaki düşüşün endişe verici olduğunun altı çizilirken, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması durumunda kıtada ekonomik ve finansal belirsizliğin artacağına dikkat çekildi ancak böyle bir durumda İngiltere Merkez Bankası ve İngiliz hükümetinin sterlinin değerini korumak için hazır olduğu ifade edildi.

Avrupa bankalarının yüksek kredi geri dönüşü sağlamak için daha riskli borç verme ve yatırım yapma seçeneğine başvurabileceği uyarısı yapılan raporda, yine de bu sene AB içindeki ticaret hacminin artacağının öngörüldüğü belirtildi.

Raporda, Asya-Pasifik bölgesindeki finansal kaygıların Çin ekonomisindeki yeni denge arayışı nedeniyle arttığı bildirilerek, kredi değerliliği risk altında olan Çin’in daha fazla ekonomik reform yapması gerektiği vurgulandı.

Çin’in ekonomik denge arayışının, gelecek beş yılda ancak ılımlı ilerleme kaydedebileceği ifade edilen raporda, Çin ve Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerin kredi notlarında düşüş görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Standard & Poor’s, Brezilya ekonomisindeki durgunluk ve Latin Amerika’daki yavaşlama nedeniyle bölge ülkelerinin kredi durumlarının da endişe verici olduğunu belirtti.

Ancak, petrol ve emtia fiyatlarının gelecek yıl artması halinde bölge ülkelerin ekonomilerinin toparlanabileceğini umduğunu kaydeden Standard & Poor’s, Latin Amerika ekonomilerine olan dış talebin de 2017’de yükselebileceği yorumunda bulundu.