Bize Katıl
Yazılarım
Ziyaretçi Sayımız

Sayfalar

Sayfalar|Hitler |Tekiller

  • Son 24 saatte: 0
  • Son 7 günde: 0
  • Son 30 günde: 0
  • Şu anda: 0

Altın bu yılın en büyük haftalık kaybına yöneldi

Bloomberght – Altın, yatırımcıların Fed’in faiz artırımı beklentilerini fiyatlaması ile birlikte bu yılın en büyük haftalık kazancına yöneldi

Altın fiyatları, traderların Fed’in bu ayki toplantısında faiz artırımına gitmesine ilişkin güçlenen beklentileri fiyatlaması ve bunun sonucu dolar değer kazanıken değerli metallerin cazibesinin azalması ile birlikte, 2017 yılının ikinci haftalık düşüşüne yöneldi.

Spot altın, Perşembe günü yüzde 1.2 düşüşle kapandıktan sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 08:51’de ons başına 1,234.76 dolar seviyesinde kaldı. Altın böylelikle bu haftaki düşüşünü yüzde 1.8’e genişleterek 16 Aralık haftasından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirmeye yöneldi ve bu yılki kazancını yüzde 7.6’ya indirdi.

altındaki yükseliş bu hafta, yatırımcıların Fed’in 14-15 Mart’taki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında para politikasının sıkılaştıracağına ilişkin beklentileri fiyatlamaya başlaması ile birlikte yerini düşüşe bıraktı. Fed Guvernörü Jerome Powell, Perşembe günü yaptığı değerlendirmede, bu ayki toplantıda faiz artırımı için görüşlerin bir araya geldiğini söyledi ve böylelikle yakında faiz artırımı olabileceğini işaret eden Fed yetkililerine katıldı. Fed Başkanı Janet Yellen, Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’in New York’ta yapacağı konuşmanın ardından Chicago’da bir konuşma yapacak.

 Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bilgilendirme notunda, “Altın fiyatları, yatırımcıların bu ayki FOMC toplantısında Fed’in faiz artırımına gideceği konusunda artan bir şekilde emin olmaları ile birlikte kilit teknik seviyeleri aşağı yönde kırıyor,” dedi ve “Bu beklentilerin sonucu dolarda meydana gelen güçlenme yatırımcıların altın boşaltmasına neden oluyor. Bu durum FOMC toplantısına kadar altın üzerinde aşağı yönde baskı kurmaya devam edecek” şeklinde görüş bildirdi.ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yükselişini beşinci güne taşıyarak altı haftanın en yüksek seviyesne çıktı. Endeks böylece  Mayıs ayından bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirdi. Fed’in faiz artırımına gitme olasılığı bu hafta sert yükselişler gösterdi.